Acte de firma de l'Addenda al Concert amb el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics

Recomanar esta notícies

Acte de firma de l'Addenda al Concert amb el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics

La Gerent de la Mutualitat General Judicial (MUGEJU) Concepción Sáez Rodríguez i el president del Consell General de Col·legis Farmacèutics, Jesús Aguilar, han presentat hui l'Addenda al concert que tenen subscrit les dos entitats i que possibilitarà facilitarà la  prescripció electrònica a tot el col·lectiu protegit per MUGEJU, més de 90.000 beneficiaris.

El text presentat descriu els procediments i requeriments del Sistema Electrònic de MUGEJU, així com el que seguiran les més de 22.000 farmàcies comunitàries per a procedir a la dispensació dels medicaments prescrits per via electrònica. Mitjançant este sistema, es garantix la immediata i gradual integració dels mutualistes adscrits als sistemes de recepta electrònica dels Servicis Públics de Salut i senta les bases per a la total implantació de la recepta electrònica en MUGEJU. De la mateixa manera, s'incorpora al Concert el nou procediment de facturació de les dispensacions realitzades per este nou format de prescripció, per part dels Col·legis Oficials de Farmacèutics.

A més, el Consell General i els Col·legis asseguren la interoperabilitat i l'accessibilitat de totes les farmàcies al Sistema de Recepta Electrònica de MUGEJU i garantixen la continuïtat del servici amb els requisits establits de seguretat en les comunicacions, infraestructura i arquitectura tecnològica, a través del node de connexió de l'Organització Farmacèutica Col·legial, Nodofarma.

La gerent de MUGEJU, Concepción Sáez Rodríguez, ha ressaltat el treball realitzat, durant diversos mesos, per les dos institucions i de forma singularment intensa en les dures setmanes de lluita contra la pandèmia durant l'estat d'alarma, on s'han consolidat els vincles mutus, i que ha facilitat la consecució d'acords – conjunturals, però d'enorme projecció – amb les autoritats sanitàries de nombroses Comunitats Autònomes per a la implantació de la recepta electrònica. En este sentit, la Gerent ha posat en relleu que la subscripció d'esta Addenda al Concert de l'any 2017 entre MUGEJU i el Consell General de Farmacèutics representa la clau de volta imprescindible per al seu establiments complet i definitiu, el punt de partida indispensable per a seguir caminant junts amb l'objectiu comú de garantir la prestació farmacèutica al col·lectiu de MUGEJU mitjançant la via més eficaç i eficient: la recepta electrònica.

Acte de firma de l'Addenda al Concert amb el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics

Per la seua part, el president del Consell General de Farmacèutics, Jesús Aguilar ha destacat i agraït el treball dut a terme per les dos institucions per a arribar a este important acord que ha permès disposar d'un model de Recepta Electrònica únic i valgut per a tota Espanya i del que podran beneficiar-se els més de 90.000 beneficiaris de MUGEJU. A més, Aguilar ha posat de manifest que el bon enteniment entre MUGEJU i el Consell General permet una labor contínua de cerca de solucions àgils i innovadores, com la posada en marxa durant la pandèmia per a assegurar l'accés als medicaments a tots els mutualistes.