Certificats De Vacunació Per COVID19

El sistema d'informació del Ministeri de Sanitat sobre vacunació Covid 19, REGVACU, i altres plataformes relacionades permeten ja, amb avançament a la data marcada pel reglament de la Unió Europea, l'emissió de certificats de vacunació, proves i recuperació, també anomenat certificat verd digital de la Unió Europea, vàlid en l'àmbit internacional.

El Ministeri de Sanitat ja ha habilitat un accés al certificat digital Covid, que pot obtenir-se amb cl@ve, certificat digital o DNI.

De moment, aquests certificats o justificants han de sol·licitar-se a les autoritats de salut pública si es precisen, això és, a les comunitats autònomes, que són les responsables d'administrar aquesta vacuna.

ENLLAÇ Al PROGRAMA DE VACUNACIÓ I EMISSIÓ DE CERTIFICATS DE CADA COMUNITAT AUTÒNOMA: https://www.mugeju.es/noticias/2021-05/programa-de-vacunacion-informacion-de-las-ccaa

ENLLACI SOL·LICITUD ELECTRÒNICA MINISTERI DE SANITAT:  https://cvd.sanidad.gob.es/cvdcovid/cvdcovid-formulario/index.xhtml

ENLLAÇ PREGUNTES/RESPOSTES MINISTERI DE SANITAT: https://sede.mscbs.gob.es/ccd/faq.htm

En qualsevol cas, MUGEJU no té competència en la matèria ni pot emetre aquest tipus de certificats, per no poder certificar el que no està sota la seva competència.

Per a més informació sobre el certificat verd digital europeu, que segons la informació del Govern no serà necessari per viatjar però sí facilitarà la llibertat de circulació en l'àmbit de la UE, premi en el següent enllaci.

A Espanya, el certificat serà emès tant pel Ministeri de Sanitat com per les comunitats autònomes en format paper o digital. La seva data de llançament prevista és l'1 de juliol, que és quan entra en vigor el Reglament que li dona suport jurídic al document, encara que tant el Ministeri com a gran part de les comunitats estan ja proporcionant aquest certificat, almenys en format digital.