Avís important a tots els mutualistes adscrits al Sistema Públic de Salut

Recomanar esta notícies

S'informa que el col·lectiu de mutualistes adscrits als sistemes públics de salut de Madrid i d'Illes Balears s'han integrat en els sistemes de recepta electrònica d'aquestes Comunitats Autònomes, unint-se als mutualistes del Servici Valencià de Salut.

No obstant açò, els mutualistes adscrits al Servici Madrileny de Salut (SERMAS), i que opten per la prescripció i dispensació electrònica, hauran d'abonar el 100% del preu del medicament o producte sanitari en el moment de la seua dispensació en l'oficina de farmàcia. Posteriorment, podran sol·licitar a MUGEJU a través del procediment de reintegrament de gastos de farmàcia, el percentatge de finançament d'eixos medicaments, segons siguen d'aportació normal (30%), d'aportació reduïda (10% del PVP amb un màxim de 4,24 euros per envàs) o exempts d'aportació en cas de productes dietoterápicos i nutrició enteral domiciliària i tires reactives.

Per tant, la incorporació al sistema de recepta electrònica del SERMAS serà opcional per als mutualistes. Aquells que continuen amb la prescripció en recepta en suport paper se'ls aplicarà les aportacions corresponents.

No s'ha pogut establir l'aportació corresponent dels mutualistes, a causa de la impossibilitat per part del Col·legi Oficial de Farmacèutics de dur a terme els canvis necessaris en els sistemes electrònics de dispensació en les oficines de farmàcia.

Tota la informació corresponent a les mesures que s'estan prenent es mantindran actualitzades en la secció "Destacats" baix l'enllaç Informació: "Mesurades en l'Estat d'Alarma".