Avís important a tots els mutualistes adscrits al Sistema Públic de Salut

Recomanar aquesta notícies

S'informa que el col·lectiu de mutualistes adscrits als sistemes públics de salut de Madrid i d'Illes Balears s'han integrat en els sistemes de recepta electrònica d'aquestes Comunitats Autònomes, unint-se als mutualistes del Servei Valencià de Salut.

No obstant això, els mutualistes adscrits al Servei Madrileny de Salut (SERMAS), i que optin per la prescripció i dispensació electrònica, hauran d'abonar el 100% del preu del medicament o producte sanitari al moment de la seva dispensació en l'oficina de farmàcia. Posteriorment, podran sol·licitar a MUGEJU a través del procediment de reintegrament de despeses de farmàcia, el percentatge de finançament d'aquests medicaments, segons siguin d'aportació normal (30%), d'aportació reduïda (10% del PVP amb un màxim de 4,24 euros per envàs) o exempts d'aportació en cas de productes dietoterápicos i nutrició enteral domiciliària i tires reactives.

Per tant, la incorporació al sistema de recepta electrònica del SERMAS serà opcional per als mutualistes. Aquells que continuïn amb la prescripció en recepta en suport paper se'ls aplicarà les aportacions corresponents.

No s'ha pogut establir l'aportació corresponent dels mutualistes, a causa de la impossibilitat per part del Col·legi Oficial de Farmacèutics de dur a terme els canvis necessaris en els sistemes electrònics de dispensació en les oficines de farmàcia.

Tota la informació corresponent a les mesures que s'estan prenent es mantindran actualitzades en la secció "Destacats" sota l'enllaç Informació: "Mesurades en l'Estat d'Alarma".